Řeznicko / uzenářské noviny 1/2013

 

Od roku 2011 vycházejí Řeznicko/uzenářské noviny čtvrtletně jako příloha čtyř čísel Potravinářského zpravodaje (viz lhůtník vydání).

List vychází pravidelně od roku 1992 a slouží celému oboru masného průmyslu, jejich dodavatelům a obchodu s masem a masnými výrobky. Také službám pro obor a všem dalším podnikatelským oblastem, které se zpracováním masa souvisejí.

V listu jsou zveřejňovány aktuální informace o dění v oboru, ale také další publikační stati z odvětví zemědělství a i dalších potravinářských oborů. Významnou částí listu jsou vedle pohledů tuzemských i rubriky „Maso-obchod-ekonomika“ a pohledy „Ze zahraničí“.   

Seriálovou formou jsou publikovány autorské články z historie řeznického řemesla a dalších příbuzných činností. List slouží i jako prostředník mezi výrobci a obchodem s masem, ale také výrobci a jejich dodavateli formou inzerce.

Rozhodujícími odběrateli jsou podniky masného průmyslu, ale i další menší zpracovatelské firmy, včetně malých živnostenských provozoven, jichž je u nás poměrně vysoký počet.

Významnou odběratelskou skupinou jsou odborné školy a učiliště, ale také orgány státní správy a orgány volené. Své poznatky z oboru získávají z listu také zástupci obchodních řetězců a dalších obchodních systémů, jež výrobky z masa na našem trhu prodávají.

Řeznicko/uzenářské noviny nabízejí vedle poučení i zábavnou část a odborná poučení. Již tradičně je v listu zastoupena i společenská rubrika, která pamatuje na významná jubilea jak osob, tak dalších významných skutečností v oboru zpracovatelů masa.

 

 

 

Zdroj: Vydavatelství AGRAL s.r.o.

Vydáno: 23.4.2013

Soubory: 
PřílohaVelikost
Řeznicko / uzenářské noviny 1/20131.06 MB
Autor: 
Vydavatelství AGRAL s.r.o.